Road trip met de camper: dit zijn de mooiste plekken van Nederland

road trip camper geparkeerd in bos

Nederland heeft verschillende nationale parken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat is nou een betere manier om langs deze natuurgebieden te road trippen dan met een (elektrische) camper? Dit is een avontuurlijke manier om op pad te gaan en de Nederlandse natuur vanuit je eigen huisje op wielen te ervaren. Lekker kamperen en dicht bij de natuur zijn, maar toch met het comfort van droog binnen slapen. Een ander voordeel van met een road trip camper op pad gaan, is dat camper plaatsen waar je maar kort verblijft, vaak veel goedkoper zijn dan plaatsen op campings zelf.

Met de camper op road trip tussen de bossen en op de heide

Drenthe is de dunst bevolkte provincie van Nederland. Mede daardoor is er veel platteland en heeft de provincie het landelijke karakter kunnen behouden. In Drenthe bevindt zich het Nationaal Park Dwingelderveld. Dit is een ideale plek voor een tussenstop met een road trip camper dankzij de vele (kleine) campings die hier te vinden zijn, omringd door natuur. Zoals je ook wel kunt zien op de foto, is dit echt genieten! Je kunt hier vanuit je campertje heerlijke stukken wandelen in het bos en over het heidelandschap. Onderweg kan je  uitrusten bij een van de theehuizen en restaurantjes die verscholen zijn tussen de bossen. Ga bijvoorbeeld speciaal biertjes proeven uit het grote assortiment van De Bospub.

Een ander park dat absoluut een bezoekje waard is als je van heide en bos houdt, is de Sallandse Heuvelrug. Rondom het natuurgebied liggen meerdere (natuur)campings, waar je lekker avontuurlijk en bosrijk kunt overnachten met de road trip camper. In dit gebied kom je dicht bij de natuur en kun je opgaan in de geluiden die horen bij het buitenleven. Daarnaast zijn er prachtige uitzichten die je kunt ontdekken terwijl je een van de vele wandelroutes aflegt.

road trip camper

Langs de kust en tussen de duinen touren

Ben jij iemand die ontzettend kan genieten van de zilte wind door je haren terwijl je je tussen de duinlandschappen bevindt? Het natuurgebied Oranjezon in Zeeland biedt jou zowel ontmoetingen met dieren in het wild als zand tussen je tenen op het dichtbij gelegen strand. Ook hier kun je tijdens je road trip met camper terecht bij campings in de omgeving. Laat je rijdende huisje even staan, en observeer de wilde paarden, reigers, herten en reeën die hier hun thuis hebben gemaakt. Durf jij een duik te nemen in de zee, of ga je toch liever picknicken op het strand? Je kunt doen waar jij zin in hebt, met de campings op loopafstand van het strand!

Een ander Nationaal Park gelegen aan het strand is Zuid-Kennemerland, naast Haarlem. Als je geluk hebt, spot je hier misschien wel de Europese bizon! Wil jij naast het uitwaaien aan de kust van de Noordzee ook nog iets ondernemen in een ander soort ecosysteem? Je kunt dan je handen uit de mouwen steken en helpen bij het Landje van De Boer, waar de principes van natuurlijk tuinieren wordt nagestreefd. Natuurlijke kringlopen en low-waste worden zoveel mogelijk in praktijk gebracht. Wie weet vind je in deze ecologische pluk- en proeftuin wel de ingrediënten voor jouw avondeten, die je dan in je eigen road trip camper kunt bereiden!

Ben je nou nieuwsgierig geworden naar een road trip met de camper? Huur dan een elektrische camper en ga zelf op ontdekkingstocht, of boek direct onze uitgestippelde campertrip met elektrische camper langs de Nederlandse kust!