Top 6 duurzame kerst musthaves voor 2021

duurzame kerst

Op 25 en 26 december is het weer zover: eerste en tweede Kerstdag. Van oudsher is dit een belangrijk midwinterfeest, en hoewel de kerstdagen er voor de meeste mensen een beetje anders hebben uit gezien vorig jaar, is het nog steeds een goed moment om samen met familie en vrienden te genieten van de mooiste lampjes, de geur van dennenbomen en al het lekkere eten.

Ben je ook dit jaar weer op zoek naar leuke cadeaus om familie en vrienden mee te verrassen? In deze blog vind je onze top 6 cadeaus voor een duurzame kerst!

De top 6 duurzame kerst musthaves!

Duurzame kartonnen kerstboom

Heb je een allergie voor de dennen van een kerstboom of wil je een keer iets anders uitproberen om de kerstsfeer in huis te halen dan een dennenboom?

Probeer dan eens een allergie-vrije duurzame kerstboom gemaakt van karton. Voor een feestelijke tafel of voor op het bureau, kan je de kartonnen kerstboom versieren met een slinger of een lichtsnoer.  

Wanneer je kiest voor één van de drie grote maten van de kartonnen boom, ontvang je er 12 kerstballen bij. Een leuke tip wanneer je kinderen hebt: schilder de kartonnen boom in jullie favoriete kleur.

Plasticvrij, Vegan & Dierproefvrij poetsen met de Tandpasta Tabletten van Choose!

Tandenpoetsen, wel zo handig wanneer je op bezoek gaat bij je schoonfamilie… Gelukkig is dit een cadeau na de feestdagen ook nog belangrijk. Verras tijdens kerst een (vegan) vriend(in) met een handig en duurzame cadeau!

Deze innovatieve tandpasta tabletten set bestaat uit een duurzame tandenborstel van bamboe, een bamboe travel case zodat je makkelijk je tandenborstel kan meenemen, een bamboe refill pot, voor het opslaan van je tabletten en 90 tandpasta tabletten!

Tandpasta tabletten wat zijn dat precies? Normaal gesproken gebruikt iedereen tandpasta uit een plastic tube. Naast dat het plastic slecht is voor het milieu zorgt de tube ook voor verspilling van tandpasta. In een plastic tube blijft tussen de 5 en 20 procent tandpasta zitten. De vegan tandenpoets set van Choose biedt een oplossing voor dit probleem. Je kunt kauwen op de tandpasta tabletten. Daarnaast kun je kiezen om een tablet in je mond te doen en daarna “normaal” te gaan poetsen met een (natte) tandenborsten. Zo verspil je geen plastic en tandpasta! En niet te vergeten: de set is onmisbaar tijdens duurzaam reizen!

Circular Chefs

Eten, eten en nog eens eten: dat is waar kerst om draait. Gezellig dineren dat moet natuurlijk kunnen, maar hoe doe je dit op een verantwoorde manier? Het boek Circular Chefs geeft antwoord op die vraag. In dit boek leer je naast heerlijke recepten ook de vijf basis principes die je dagelijks helpen met duurzaam koken. Een leuk cadeau voor een duurzame kerst!

Het toffe aan dit boek is dat het ook een antwoord geeft op de vraag: waarom moeten mensen duurzamer eten? Hierdoor is het ook een geschikt cadeau voor familie of vrienden die nog niet veel kennis hebben over duurzaamheid. Het boek is in het Nederlands en Engels uitgebracht.

Instock cooking

Een ander goed boek over duurzamer eten is Instock cooking. Het boek bevat allerlei tips van chefkoks die je proberen te helpen minder te verspillen! Er wordt door middel van uiteenlopende methodes als invriezen, drogen en roken geleerd hoe je het gebruik van etenswaren kan verbeteren. Minder eten verspillen is een goede stap om klimaatverandering tegen te gaan.

Wist je dat een gemiddelde Nederlander jaarlijks zo’n 34 kilo aan eten in de prullenbak gooit? Ja, 34 kilo! Ken jij ook iemand die veel eten weg gooit?Misschien is dit duurzame kerstcadeau dan wel perfect voor hem of haar!

ToshiFarm Broed voor Roze Oesterzwammen

Wil jij ook zulke gave roze oesterzwammen kweken? Met de growkit van ToshiFarm wordt dit mogelijk! Het handige aan de growkit is dat je geen andere benodigdheden nodig hebt zoals lampen of een kas.

Ken je een fanatieke of beginnende kweker? Dan is dit duurzame kerstcadeau perfect! Maar ook voor iemand zonder ervaring is het een leuk cadeau! Nadat de oesterzwam is uitgegroeid kan die opgegeten worden, ook het bereiden is gemakkelijk, kort bakken in olie en daarna lekker om te eten als vleesvervanger.

Floz kerststal metaal en steen 

duurzame kerststal

Wil je jouw duurzame kerst compleet maken? Deze kerststal van Floz is wel heel bijzonder en kan niet ontbreken op het lijstje van de top 4 duurzame kerst musthaves. De palmbomen zijn gemaakt van metaal en geven een intieme sfeer door het schaduweffect. Steek een kaarsje aan of brand een lichtje naast de kerststal voor een nog intiemere sfeer. 

Het materiaal zit met pinnen vast en staan gevestigd op een grondplaat, handig en stevig! De complete kerststal van Floz is gemaakt onder fairtrade omstandigheden in Zimbabwe.