Treinkaartje kopen in Duitsland: in juni, juli en augustus voor maar 9 euro!

Nog geen vakantieplannen gemaakt? Of vakantieplannen gemaakt in Duitsland? Deze zomer kun je een maand lang voor 9 euro met de regionale trein door Duitsland reizen. De verkoop is op 23 mei gestart en het treinkaartje is onder andere te koop via de website van de Duitse spoorwegen. De maatregel wordt genomen om huishoudens tegemoet te komen vanwege de sterk gestegen energieprijzen door onder andere de oorlog in Oekraïne.

Hoe kun je je treinkaartje kopen voor het reizen in Duitsland?

In de maanden juni, juli en augustus kun je een maand lang voor 9 euro door heel Duitsland reizen met de regionale trein. Let wel op, want het kaartje is maar één kalendermaand geldig, vanaf de eerste dag om 00:00 tot en met de laatste dag van dezelfde maand om 23:59. Het ticket is alleen geldig voor de regionale treinen. Langeafstandstreinen en bussen zoals ICE’s en Intercity’s zijn uitgesloten. Daarnaast is het ticket alleen geldig voor het reizen in de 2e klas. 

Via de website kun je een kaartje kopen, maar ook via de Duitse kaartautomaten. Het ticket is alleen geldig in Duitsland bij regionale treinen. Reis je vanuit Nederland naar Duitsland? Dan heb je een aanvullend ticket nodig. 

Met een treinkaartje door Duitsland: de mooiste routes 

Via de site van de Deutsche Bahn kun je heel makkelijk je treinreis plannen in Duitsland. Door te klikken op vervoerskeuze kun je de treinen die zijn uitgesloten van de actie uitvinken. Zo weet je zeker dat je alleen met regionale treinen/bussen rijdt. 

Duitsland heeft super veel leuke, mooie en historische steden. Ga bijvoorbeeld voor een rondreis door Duitsland via Bremen, Hamburg, Berlijn, Leipzig, Würzburg en Keulen. Houd er wel rekening mee dat met de trein alles wat langer duurt als met het vliegtuig dus zorg dat je voldoende tijd hebt. Heb je niet zoveel tijd? Dan kun je ook gaan voor een overnachting of dagje Duitsland.

Routes voor jouw treinreis door Duitsland

We hebben voor jou twee routes beschreven die mogelijk zijn door Duitsland om je een handje op weg te helpen.

Nedersaksen

Heb je wat langer de tijd en kun je een stukje verder reizen, dan is deze route door Nedersaksen wat voor jou. Vanuit Nederland reis je naar Wuster Nordseeküste. Hier kun je heerlijk uitwaaien aan een van de weinige stranden aan zee in Duitsland. Vanuit hier vervolg je je reis naar Bad Zwischenahn. Hier vind je een modern appartement aan het water, waar je heerlijk tot rust kan komen tijdens een wandeling in het aangrenzende bos. Helemaal uitgerust? Dan kun je nog de stad Bremen bezoeken. Hier kom je namelijk langs als je naar de volgende bestemming reist. We reizen namelijk naar Warmsen, waar je uniek kunt overnachten in een safaritent. In de buurt zijn veel mogelijkheden voor geocaching, ook is er een verwarmd openlucht zwembad in de buurt. Na deze treinreis eindig je je reis in Wildemann. Vanuit Wildemann zou je je reis kunnen vervolgen in Noordrijn-Westfalen of ervoor kiezen om via Münster weer naar huis terug te keren. 

Noordrijn-Westfalen

Wanneer je met de trein vanuit Nederland naar Duitsland gaat kun je naar Dortmund reizen om je eerste dag doorbrengen. Wanneer je in Dortmund bent uitgekeken kun je overnachten in een plaatsje in de buurt van Dortmund, namelijk Iserlohn of Menden. Hier kun je overnachten in een sfeervolle boerderij of duurzame bungalow. Vanuit hier kun je doorreizen naar Eslohe. De omgeving is hier prachtig en het idyllisch dorpje ligt vlak bij verschillende meren. Heerlijk om even te ontsnappen van alle drukte. Vanuit Eslohe kun je verder reizen naar Keulen of Bonn; twee mooie steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je dan nog in de buurt overnachten, dan is het een aanrader om nog een stukje door te reizen naar Hürtgenwald-Vossenack. Hier ligt een heerlijk vakantiehuis waar je de mogelijkheid hebt om samen met de eigenaren de omgeving te ontdekken. Zij zijn namelijk bosgids en gastheer van het Nationaal Park. Nadat je hier heerlijk tot rust bent gekomen in de natuur kun je de reis weer vervolgen richting Nederland. 

Op onze site staan veel leuke bestemmingen en accommodaties om jouw Duitsland trip compleet te maken. Waar wacht je nog op? Ga jouw treinkaartje kopen, Duitsland wacht op je!