3x de beste wandelapp van Nederland

wandelapp

De vraag naar een goede wandelapp groeit. Goede wandel apps zijn er zeker, alleen zijn ze moeilijk te vinden vanwege het grote aanbod. In deze blog leggen we uit welke apps het beste zijn én waarom. In de top drie wordt gekeken naar gebruiksvriendelijkheid van de app, het aanbod aan wandelroutes en de eventuele kosten van de app. 

De beste wandel apps van het moment:

1. App Wandelen

De eerste app op de lijst is App Wandelen. Deze gratis applicatie wordt al door meer dan 100.000 andere Nederlandse wandelaars gebruikt. Het idee van de app is dat er altijd wel een mooie wandeling in de buurt is, super leuk! Ben je tevreden over de app? Dan kun je overwegen deze te upgraden. De kosten hiervoor zijn 99 cent: relatief goedkoop, omdat je een flinke uitbreiding krijgt van het aantal routes. Per provincie krijg je er tot wel honderd routes bij. 

Op dit moment bevat de app 3.500 wandelroutes die overzichtelijk te zien zijn op een kaart. Daarnaast heeft de app ook alle wandelevenementen van de Nederlandse Wandelbond (KWBN) geïntegreerd op de kaart. Dit zijn er in totaal zo’n 1.500. 

2. BeleefRoutes 

De wandelapp Beleefroutes brengt je meer dan een wandelroute: met een overzichtelijke interface en handige extra’s kun je eenvoudig leuke routes volgen. Het idee van de app is dat je een digitale gids meeneemt, die je leuke anekdotes vertelt over de omgeving en voorziet van andere interessante feitjes over de geschiedenis van de plaatsen waar je langs komt. Hoe doet de app dit? Wanneer je in een zogeheten highlight-zone komt, krijg je een melding op je smartphone. Zodra je de melding ziet, weet je dat er iets te zien of te beleven is in de omgeving!

De routes van BeleefRoutes zijn bijna allemaal gratis! Naast de wandelroutes heeft de app ook verschillende fietsroutes. 

3. Natuur routes van Natuurmonumenten 

Deze wandel-, fiets- en vaarroute app is wellicht de meest bijzondere van de lijst. De natuur routes app probeert je een unieke ervaring te laten opdoen in de natuur. Tijdens het volgen van de route zul je interessante audio fragmenten horen van boswachters. Verder is de app gemakkelijk te gebruiken, de interface is zeer overzichtelijk en ook staat er op de website van natuurmonumenten een duidelijke instructievideo. 

De app heeft een ruim aanbod aan routes. In totaal zijn het er maar liefst 400! Ze variëren van routes die je kunt afleggen met kinderen tot lange afstandstochten voor de fanatieke wandelaar. De wandelapp is gratis te gebruiken voor leden van natuurmonumenten, handig! Nog geen lid? Probeer de app dan tijdelijk gratis.

De 3 beste wandelapps: conclusie

Alle drie de apps hebben een overzichtelijke interface die voor iedereen makkelijk te gebruiken is. Waarin ze vooral verschillen, is het type wandeling. Wil je alleen een route en tijdens de route lekker bijpraten? Dan is de Wandel app het meest geschikt voor jou. Wil je gaan voor de unieke routes met interessante achtergrondinformatie van boswachters? Ga dan voor Natuur routes van Natuurmonumenten. Door de app (betaald) te gebruiken steun je ook nog de natuur in Nederland. Geef je liever geen geld uit aan wandelroutes, maar wil je wel een wandelervaring die je anders niet zou hebben? Ga voor de app BeleefRoutes. De wandelapp heeft een groot aanbod aan gratis routes die je meenemen naar bijzondere plekken in Nederland.

Vergeet tijdens lange wandeltochten niet om een hervulbare duurzame waterfles mee te nemen en je rugzak te vullen met voldoende snacks! Ook een poncho of regenjas is een fijn item om in je rugzak mee te nemen in het geval van onverwachte regenbuien. Heb je al deze items ingepakt? Dan ga je een prachtige wandeling tegemoet!