Vegan pizza in Amsterdam | 3x de beste spots

vegan pizza amsterdam

Bij een bezoek aan Amsterdam mag een lunch of avondje uit eten eigenlijk niet ontbreken. In onze hoofdstad heb je namelijk keuze uit zoveel restaurants, dat er altijd wel een hotspot voor je bij zit. In dit artikel: de beste spots voor vegan pizza in Amsterdam! Waar ben jij binnenkort te vinden?

Vegan pizza in Amsterdam: waar moet je zijn?

In Amsterdam vegan pizza eten, is op heel veel plekken mogelijk. Tegenwoordig vind je bijna overal wel plantaardige alternatieven voor het geliefde Italiaanse gerecht, maar sommige restaurants gaan nét een stapje verder, en schotelen je ware creaties voor. In onze top 3 voor vegan pizza in Amsterdam vind je daarom niet gewoon pizza’s zonder kaas, maar originele vegan opties!

De beste spots in Amsterdam voor vegan pizza

1. Pizza Heart Bar 

De Pizza Heart Bar vind je in Amsterdam-Oost. Deze relatief jonge spot ontpopt zich in de zomer tot ware buurt favoriet; hij zit namelijk vlak naast de grasveldjes aan de Amstel. Ga je in de zomer in Amsterdam vegan pizza eten? Overweeg dan eens te gaan picknicken aan de Amstel en bestel je pizza van tevoren bij de Pizza Heart Bar. Geniet samen met de inwoners van Amsterdam-Oost van een koude duik in het water en een prachtige zonsondergang. Op het menu vind je vier vegan pizza’s, met ingrediënten als vegan geitenkaas, aubergine en walnoot. 

Je vindt de Pizza Heart Bar op de Schollenbrugstraat 8 in Watergraafsmeer. 

2. Mastino 

Mastino mag niet ontbreken in het lijstje van hotspots. Ze hebben twee locaties: in Amsterdam-West en in de Pijp. Dat Mastino zo populair is, is niet heel gek, op het menu vind je maar liefst 12 vegan pizza’s! Van de traditionele margherita pizza tot een pizza met pesto van rode biet: keuze genoeg. Op de kaart vind je enkel plantaardige pizza’s, je hoeft je dus niet druk te maken over de ingrediënten. Niet alleen zorgen de pizza’s ervoor dat je even naar Italië getransporteerd wordt, de extra’s zoals tiramisu en cannoli laten je gegarandeerd nog eens terug komen voor een vegan pizza in Amsterdam!

Mastino vind je in de Pijp aan de Eerste van der Helststraat op nummer 78h.

3. SUGO pizza

Sugo is niet alleen in Amsterdam te vinden, maar bij de locatie in de Pijp kun je terecht voor een on the go slice, of een uitgebreide sitdown. In de gezellige Pijp duik je het smalle restaurant in, en koop je je pizza per slice; perfect wanneer je graag verschillende smaken wilt uitproberen! Zo heb je er onder andere een Champignon-truffel & Parmezaan pizza, bolognese pizza, en speciale kebab pizza die ontstond dankzij een samenwerking met Karma Kebab. De perfecte spot voor vegan pizza Amsterdam dus!

Sugo zit verstopt in de Ferdinand Bolstraat op nummer 107.

Nog meer van Amsterdam ontdekken? Boek dan ook direct een duurzame overnachting in Noord-Holland en ontdek al het moois wat deze provincie te bieden heeft!