Pluktuin Wageningen: een rondleiding over eten uit de tuin

Prijs

€ 90,-

Duur

1,5 uur

Aantal personen

5 - 10

Type

Activiteit

Wat krijg je?

 • Rondleiding (5 - 10 personen) door de pluktuin
 • Plukken en proeven van producten
 • Uitleg over alles omtrent de tuin
 • Stel al je vragen over het proces
 • Thee met lekkers achteraf

Over deze activiteit

Bij de Pluktuin (Wageningen) kun je groenten en kruiden uit het seizoen zien groeien én plukken. Tijdens de rondleiding leer je alles over bijvoorbeeld: no-dig, composteren, de actuele gewassen, plantencombinaties en onkruidbeleid. Ook beantwoordt eigenaresse Francine je vragen en heeft ze een theemoment met lekkers voor jullie geregeld.

Zelf vond Francine het lastig om op een verantwoorde manier boodschappen te doen. Van de duurzame producten is het lastig om te achterhalen hoe eerlijk en duurzaam ze geproduceerd zijn. Om die reden is ze zelf het een en ander gaan verbouwen. Met haar passie voor natuur en milieu hoopt ze zo een steentje bij te dragen aan een eerlijkere en duurzamere voedselketen. In de Pluktuin in Wageningen worden daarom enkel natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt, is er een grondwaterpomp om het gebruik van schoon drinkwater te vermijden en produceren ze hun eigen compost zodat er geen vrachtwagens op en af hoeven te rijden.

Tijdens de rondleiding door de tuin ga je dus echt even terug naar de basis. Ontdek als groep alle mogelijkheden omtrent het verbouwen van je eigen producten en neem heerlijke zelfgeoogste producten mee naar huis!

Praktische informatie

Een rondleiding bij Pluktuin (Wageningen) De Basis is ieder jaar mogelijk vanaf half mei tot en met eind oktober. Op dinsdag tot en met zondag zijn jullie in die periode van harte welkom voor een rondleiding, op maandagen is de pluktuin gesloten. Geef vooral jullie gewenste datum en tijd door, dan hoor je binnen 24 uur of die beschikbaar is!

Wat maakt deze accommodatie duurzaam?

Waterverbruik minimaliseren

Er wordt gebruik gemaakt van een grondwaterpomp, om zo kostbaar drinkwater te kunnen besparen.

Lokale producten en samenwerkingen

De producten van de Pluktuin (Wageningen) komen uit eigen tuin, lokaler kan natuurlijk niet! Daarnaast werkt de tuin nauw samen met de aangrenzende fruittuin.

Plantaardige producten

In de tuin wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Verder zijn de producten die verbouwd worden vanzelfsprekend allemaal plantaardig.

De details

 • Mag ik mijn geplukte producten meenemen?

  Ja, zeker! Na het plukken kun je je producten afrekenen bij de kassa en mag je deze vervolgens meenemen.

 • Hoe lang duurt de rondleiding?

  De rondleiding bij de Pluktuin in Wageningen zal, inclusief theemoment, ongeveer 1,5 uur duren.

 • Met hoeveel personen kun je de rondleiding volgen?

  De rondleiding is voor 5 tot en met 10 personen. Ben je met een grotere of kleinere groep? Neem even contact met ons op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

De kleine lettertjes

Wanneer je een boekingsaanvraag voor deze activiteit doet, ontvang je binnen 48 uur bericht of jouw boeking bevestigd kan worden. Vragen over deze activiteit of beschikbaarheidsinformatie opvragen? Stuur ons een  of bel ons op 0031 627 00 94 99.

Kun je onverhoopt toch niet meer op het afgesproken tijdstip? Laat het dan zo snel mogelijk weten. Bij annulering voor aanvang van de afspraak worden geen kosten in rekening gebracht. Wanneer je zonder bericht niet komt opdagen wordt 25% van het eerder overeengekomen bedrag in rekening gebracht.

Kaart

Reviews

Onze klanten zeggen

Quote mark Quote mark


Categorie: